Adri de Buck bij afscheid geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Op donderdag 13 december heeft Adri de Buck afscheid genomen als voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. In een feestelijke bijeenkomst is hij uitgebreid in het zonnetje gezet en is hij bovendien benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Een vol atrium 
Vele collega’s en relaties waren aanwezig bij het afscheid van Adri de Buck als bestuursvoorzitter. Na een loopbaan van 22 jaar aan de HZ, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter van het College van Bestuur, is een terugblik op zijn carrière op zijn plek. Sprekers uit de domeinen Overheid, Ondernemers en Onderwijs hebben in toespraken lovende woorden uitgesproken. Collega’s kwamen aan het woord met persoonlijke verhalen en anekdotes.

Verrast
Na alle lovende woorden werd Adri de Buck verrast. Uit handen van burgemeester Harald Bergmann uit Middelburg ontving hij een lintje en werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding ontving hij onder andere voor zijn gepassioneerde inzet voor onze hogeschool, het onderwijs en daarbuiten. In de periode van Adri de Buck als voorzitter van het CvB is de HZ ontwikkeld tot een zelfstandige hogeschool, met een gezonde financiële positie en kwalitatief goed onderwijs. De HZ behoort al jaren tot de top van Nederland. Zijn vernieuwende onderwijsvisie heeft gezorgd voor verdere profilering van de HZ. Onder meer interdisciplinair onderwijs, praktijkgericht onderwijs en internationalisering waren belangrijke speerpunten voor hem. Verder heeft hij zich onder meer ingespannen voor een betere samenwerking met het wetenschappelijk onderwijs, het mbo, onderwijsinstellingen en de overheid.

Een juist moment
“Ik heb met ongelooflijk veel plezier en passie als bestuurder voor de HZ gewerkt. Het voelt voor mij als de juiste beslissing op het goede moment”, aldus Adri. “Het goede perspectief voor HZ is voor mij een belangrijke reden geweest om zeer weloverwogen terug te treden uit het bestuur. De krachtige positie die de HZ nu heeft als zelfstandige hogeschool in de regio is een verdienste van de manier waarop we dit samen met vele collega’s tot een succes hebben gemaakt. Ik ben er trots op dat we dit alles de afgelopen jaren gezamenlijk tot stand hebben gebracht.“  

Adri neemt nog geen definitief afscheid. Vanaf januari zal hij zich als strategisch adviseur bezig houden met projecten zoals de realisatie van het Joint Research Centre in Middelburg.

Adri de Buck, scheidend bestuursvoorzitter


Meer lezen?
Adri de Buck neemt afscheid van de HZ: ‘dit is een goed moment’ (PZC)
Koninklijke onderscheiding voor scheidend HZ-bestuursvoorzitter Adri de Buck (PZC) ‘Onderwijsvisionair’ Adri de Buck geridderd bij afscheid HZ (Internetbode)