Voorlopige locatie Associate degrees-academie in Roosendaal bekend

In 2018 trekt de Associate degrees-academie van HZ University of Applied Sciences en Avans Hogeschool tijdelijk in het leegstaande pand van het oude Da Vinci College in Roosendaal. De hogescholen starten daar samen in september volgend jaar met de aangekondigde Ad-academie.

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. Met dat diploma op zak kan een student direct aan de slag of doorstromen naar een gekoppelde hbo-bachelor. De nadruk ligt op het uitbreiden van vaardigheden met theoretische kennis. De opleiding is heel geschikt voor mbo-4 afstudeerders die verder willen leren. Tegelijkertijd biedt het nieuwe mogelijkheden voor praktische havisten. 

Het oprichten van een gezamenlijke organisatie heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Voor de zomervakantie hopen HZ en Avans bekend te maken welke opleidingen in Roosendaal aangeboden worden. Ondertussen kijken de hogescholen ook naar de beste mogelijkheden voor de huisvesting. Na de start in de tijdelijke locatie is de volgende stap is het bouwen van een nieuw pand. Hiervoor hebben Avans en de HZ een locatie bij de Oostelijke Havendijk in Roosendaal op het oog.