In september openen de deuren van de nieuwe Associate degrees Academie (AdA) in Roosendaal. Dat betekent dat in september de volgende opleidingen starten: Ad Accountancy, Ad Bedrijfskunde, Ad Engineering, Ad Human Resource Management, Ad Health & Social Work, Ad Informatica, Ad Logistiek en Ad Management. In totaal zullen er waarschijnlijk rond de 200 studenten starten. Vooral de opleiding Health & Social Work is populair met 39 aanmeldingen tot nu toe. AdA is een samenwerking van Avans Hogeschool en de HZ.

Nieuwe locatie
In Roosendaal is hard gewerkt aan een prachtig nieuw lesgebouw. Dit is het voormalige pand van de Belastingdienst aan het Mill Hillplein 1. Je vindt hier geen traditionele klaslokalen, maar open studieruimtes met flexibele werkplekken. Benieuwd? Kijk alvast even binnen via BN De Stem.

Aanmelden 
Voor de Ad-opleidingen Accountancy, Bedrijfskunde, Engineering Health & Social Work, Informatica, Logistiek en Management kun je je al aanmelden. Dit doe je via Studielink. Voor de Ad HRM kun je je binnenkort aanmelden in Studielink. Al eerder werd bekend dat de Ad Marketing Management en de Ad Small Business en Retail Management dit jaar nog niet mogen starten in Roosendaal. Het ministerie van Onderwijs heeft dit besloten op basis van advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). Volgens de CDHO zijn er niet voldoende banen beschikbaar voor afgestudeerden.

Meer informatie 
Bekijk alle informatie over de opleidingen en de toelatingseisen op www.ad-academie.nl

Over Associate degrees 
Een Associate degree is een tweejarige hbo-opleiding die sterk gericht is op de praktijk. Dat maakt de opleiding geschikt voor mbo 4-studenten die willen doorstuderen, maar ook voor de praktische havist. Het niveau zit precies tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor. De Ad-opleidingen worden door het hbo, het mbo en het bedrijfsleven samen ontwikkeld. Ze sluiten daarom goed aan op zowel de praktijk als op een vervolgopleiding.