Delta Power

Het lectoraat Delta Power doet onderzoek naar de mogelijkheden van deltagebieden om duurzaam energie op te wekken en op te slaan.

Er zijn voldoende energiebronnen in de deltagebieden: stromend water, wind en zon. Windmolens en zonnepanelen kent inmiddels iedereen, maar kun je ook energie opwekken met water dat stroomt, valt of in golven beweegt? Welke techniek werkt het beste? Wat levert het meeste op tegen betaalbare kosten? Hoe kunnen we energie opslaan en terugbrengen in het net? En wat past het beste in de omgeving en is ecologisch verantwoord? Delta Power probeert via praktijkgericht onderzoek antwoorden te vinden op deze vragen.

Leefbaarheid

De verwachting is dat er steeds meer mensen in deltagebieden gaan wonen. Om dit soort gebieden leefbaar te houden is duurzaam gebruik van de aarde een must. Hierbij hoort duurzaam opwekken van energie. Met de kennis die voortkomt uit het onderzoek van Delta Power kunnen goedkopere en efficiëntere systemen worden gemaakt die passen in deltagebieden wereldwijd.

Jacob van Berkel is lector Delta Power. Hij sprak op 2 november 2017 zijn lectorale rede uit: ‘Delta Power, symbiose van energie en water’.

Onderzoekers

Jacob van Berkel Lector Delta Power

Projecten

Z-GRID: Innovatie energiemanagementsystemen vrijetijdssector

Delta Power

Ports Energy and Carbon Savings (PECS)

Delta Power

INCASE

Delta Power

Bekijk alle projecten