Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren

In opdracht van MKB-ondernemers, belangenorganisaties, overheden, inwoners en het onderwijs onderzoekt HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren vraagstukken rondom duurzame innovaties en ondernemerschap.

Het kenniscentrum helpt deze doelgroepen met het vinden van antwoorden op sociaal-maatschappelijke uitdagingen waar vaak allerlei, soms tegengestelde belangen zijn. “We geven inzicht, creëren nieuwe perspectieven en realiseren projecten”, zegt coördinator Ageeth van Maldegem.

Het kenniscentrum focust zich op verbeterde klantinzichten, wil met haar onderzoeken altijd impact realiseren en richt zich op kennis waarmee je product- en businessmodellen kunt ontwikkelen.

Studenten

De onderzoekers hebben een goed beeld van het gedrag van organisaties en weten wat wel en niet werkt op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Het kenniscentrum vat haar bevindingen samen in duidelijke rapporten voor en over ondernemers. De opgedane kennis is eenvoudig in te zetten en wordt bijvoorbeeld gebruikt in het zakelijke netwerk en broedplaats Dockwize. Als het kan werken de onderzoekers samen met studenten.

Promotie

Onderzoeker en coördinator Ageeth van Maldegem is gepromoveerd aan de Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk.

Zij heeft onderzocht hoe organisaties in het midden- en kleinbedrijf (mkb) diepgaand klantinzicht creëren en gebruiken in innovatieprojecten.

De uitkomsten van het promotieonderzoek komen tot uiting in concrete handleidingen en worden toegepast in opleidingsprogramma’s van de HZ University of Applied Sciences. Het onderzoek is hier te lezen. Een samenvatting staat hier. Belangstellenden die meer informatie willen, kunnen een mail sturen naar Ageeth via a.van.maldegem@hz.nl.

Onderzoekers

Projecten

FRESH4Cs

Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren

Kansen van robotisering voor Zeeland

Business Intelligence & Analytics

Bekijk alle projecten