08 nov.

woensdag 08 november
13:00 - 16:45 uur

Theater De Mythe
Bleekveld 1
4461 DD
Goes

Symposium over Veerkracht: Leontien van Moorsel, Simone Mark & David Powell

In het sociale domein wordt het versterken van de veerkracht bij cliënten steeds belangrijker. Maar hoe bereik je dat? De opleidingen Pedagogiek en Social Work organiseren hier op woensdag 8 november een symposium over in de Mythe in Goes. Hoofdsprekers zijn David Powell, Simone Mark en Leontien van Moorsel. De conferentie is bedoeld voor studenten en professionals in het sociale domein.

Aanmelden

Meld je aan via het inschrijfformulier

De kosten voor het symposium bedragen € 95,-. Voor HZ medewerkers en studenten is het sypmosium gratis te bezoeken.
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een betalingslink. Uw deelname aan het symposium is definitief nadat we uw betaling hebben ontvangen.

Deskundigen, onderzoekers en professionals

Deze conferentie brengt deskundigen, onderzoekers en professionals samen die zich bezighouden met het verkennen en bevorderen van veerkracht op zowel individueel als gemeenschapsniveau. De sprekers hebben expertise op het gebied van psychologie, gemeenschapsontwikkeling en veerkracht.

Programma

  1. 13.00 uur opening door Maartje Timmers
  2. 13.35 uur welkom door Ab Smit, Lid College van Bestuur HZ University of Applied Sciences
  3. 13.45 uur Voordracht David Powel over “Social Resilience”
  4. 14.30 uur Optreden Anne en Benjamin: “Veerkracht”
  5. 14.35 uur Simone Mark over “contact bij Veerkracht”
  6. 15.20 uur Koffie en thee
  7. 15.40 uur Optreden Anne en Benjamin: “Veerkracht”
  8. 15.45 uur Leontien van Moorsel, ervaringsdeskundige en wielericoon
  9. 16.45 uur afsluiting door Maartje Timmers

David Powell

Na een carrière bij het leger en de politie werd David Powell hoofd Emergency Management voor Lincolnshire County Council en was hij betrokken bij het Lincolnshire Resilience Forum tussen 2008 en 2016. Hij is oprichter en medevoorzitter van de East Coast Flood Group, een samenwerkingsverband tussen lokale en nationale overheden op het gebied van noodhulp bij kustoverstromingen langs de oostkust van het Verenigd Koninkrijk. Zijn voordracht gaat over sociale veerkracht en aanpassingsvermogen in crisissituaties, of de dreiging daarvan.

Simone Mark


Simone Mark is oprichter van het Centrum Pedagogisch Contact en auteur van het boek Pedagogisch Contact. Haar lezing gaat over het belang van echt contact. Daarbij gaat het niet alleen om het contact met de ander, maar ook om het ‘in contact zijn met jezelf’ als voorwaarde om beschikbaar te zijn voor anderen. We durven ons echter alleen te verbinden als we erop kunnen vertrouwen dat we ‘in goede handen’ zijn. Dat geeft namelijk veerkracht.

Leontien van Moorsel

Oud-wielrenner Leontien van Moorsel behoort tot de grootste iconen uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Haar carrière wordt niet alleen gekenmerkt door grote successen, maar ook door het overwinnen van een donkere periode waarin ze streed tegen anorexia en uitputting. Nadat ze uit het dal klom won ze 3 olympische medailles tijdens de Olympische Spelen in Sydney (2000). Ze zette een punt achter haar wielercarrière na het behalen van een gouden en bronzen medaille op de Spelen van Athene (2004).

De middag wordt geleid door Maartje Timmers, opleidingscoördinator Pedagogiek aan de HZ.

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma, de sprekers en andere relevante details, verwijzen wij u graag naar Luuc Smit: 06 30382318.