27 sep.

dinsdag 27 september
15:00 - 17:00 uur

HZ University of Applied Sciences
Edisonweg 4, 4382 NW Vlissingen, Netherlands

HZ bijeenkomst met onderwijspedagoog Gert Biesta

Op dinsdagmiddag 27 september van 15.00 - 17.00 uur brengt onderwijspedagoog Gert Biesta een bezoek aan de HZ Edisonweg 4 in Vlissingen. Tijdens een interactieve presentatie neemt hij iedereen mee in zijn gedachtegoed.

Het bezoek van Gert Biesta is onderdeel van de kritische reflectie op de huidige onderwijsvisie van de HZ, het Student- en Procesgericht Onderwijs (SPO). De welbekende drieslag van Biesta, kwalificatie, socialisatie, en subjectivering, vormt één van de fundamenten van SPO. Om onze interpretatie van Biesta’s werk kritisch tegen het licht te houden, heeft een groepje HZ collega’s afgelopen maanden gezamenlijk het boek “De terugkeer van het lesgeven” van Biesta gelezen.

Op 27 september wordt het gesprek over Biesta’s werk voortgezet samen met de meester zelf. Je bent van harte welkom om aan te sluiten en onderdeel te zijn van het interactieve programma met Gert Biesta.

Vooraf aanmelden
Aanmelden kan via het online aanmeldformulier. De bijeenkomst zal in het Nederlands zijn.

Over Gert Biesta
Onderwijspedagoog Gert Biesta is professor Publiek Onderwijs aan de Maynooth Universiteit in Ierland en professor Onderwijstheorie en pegagogiek aan de Universiteit van Edinburgh. Hij publiceert onder andere over pedagogiek en onderwijs, democratie en burgerschap, en opleiding van leraren. In zijn visie op het huidige onderwijs bekritiseert hij de tendens om onderwijs als meetbaar, voorspelbaar en te standaardiseren te beschouwen.

Fotografie: Anje Kirsch