Middelburg

De ontwikkeling van de HZ-locatie aan Het Groene Woud in Middelburg  is in volle gang. Daarnaast is de opleiding Bouwkunde afgelopen januari verhuisd naar de Kleverskerkseweg 49 in Middelburg (het pand van Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen). Wat gebeurt er momenteel precies en hoe gaan de locaties eruit zien? 

Het Groene Woud 1-3

  • In 2015 heeft de HZ het voormalige pand van de Provincie Zeeland aan Het Groene Woud gekocht met als doel de Delta Academy daar te vestigen. Het ligt in de bedoeling dat de Academie voor Technologie & Innovatie daar aan toegevoegd wordt. Een en ander is onder voorbehoud van de mogelijkheden om alle benodigde faciliteiten te ontplooien. 
  • De verbouwing is inmiddels gestart. Naar verwachting wordt het pand in januari 2018 opgeleverd en kunnen de technische opleidingen hun intrek maken in het tweede semester van volgend schooljaar.
  • De nieuwe locatie biedt alle mogelijkheden om leeromgevingen te creëren die passen bij wat nodig is voor modern technisch onderwijs. Denk hierbij aan laboratoria, ontwerpruimtes en innovatiestudio’s. Deze faciliteiten kunnen gedeeld worden met University College Roosevelt, instellingen als NIOZ en universiteiten uit Nederland en Vlaanderen, zodat kennis verenigd kan worden. Ook Scalda, het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven kunnen er gebruik van maken. 

Opleiding Bouwkunde: Kleverskerkseweg 49 

  • Sinds januari 2017 zijn medewerkers en studenten van de opleiding Bouwkunde voor een jaar ingetrokken bij Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen in Middelburg.
  • Het huisvesten van de opleiding bij een architectenbureau vormt een unieke samenwerking en een pilot voor het ‘werkplekleren’. Zowel docenten als studenten werken op deze manier middenin de praktijk. Dit biedt studenten de gelegenheid om het werkveld van dichtbij te leren kennen, professionals te ontmoeten en zich te laten inspireren door het vakgebied. 
  • Als de opleidingen van de Academie voor Technologie & Innovatie daadwerkelijk naar Het Groene Woud verhuizen zal ook de opleiding Bouwkunde naar deze locatie overgaan. 
21 aug. 2017

Verhuizing naar Middelburg een stap dichterbij

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×