Nicolette de Klerk-Jolink

Docent-onderzoeker Healthy Region

E: nicolette.de.klerk@hz.nl

Nicolette de Klerk-Jolink MSc RN werkt als docent-onderzoeker bij het lectoraat Healthy Region van HZ University of Applied Sciences. Daarnaast is zij docent bij de bacheloropleiding verpleegkunde van de HZ.

In samenwerking en afstemming tussen onderwijs en de praktijk participeert zij in regionale, nationale en internationale projecten op het gebied van zorg en onderwijsinnovaties die bijdragen aan de gezondheidsbevordering van het individu en de gemeenschap. Ze streeft hierbij verduurzaming na door specifiek aandacht te hebben voor de implementatie van de innovatie.

Zij werkte ruim vijftien jaar als intensive/cardiocare- verpleegkundige in binnen- en buitenland, maar maakte de overstap naar het zorgonderwijs. Zij voltooide de lerarenopleiding verpleegkunde en behaalde haar master onderwijswetenschappen in 2013.

De diversiteit van haar werkzaamheden in het onderwijs reikt van docent-onderzoeker, projectleider, leidinggevende, onderwijscoördinator, curriculumontwikkelaar tot onderwijsadviseur.