Judith van Poppel

Docent-onderzoeker Healthy Region

E: judith.van.poppel@hz.nl
P: 0118-489799

Judith van Poppel werkt als docent-onderzoeker voor het lectoraat Healthy Region. Daarnaast is zij werkzaam als docent bij de internationale opleiding Tourism Management (Associate Degree en bachelor) en de nieuwe opleiding Food & Gastronomy (Associate Degree), die zij mede heeft ontwikkeld.

Binnen Tourism management coördineert ze het afstuderen en de voorbereidende module Applied Research Projects. Hierbij doorlopen studenten de hele cyclus van onderzoek voor een echte (internationale) opdrachtgever uit de toeristische sector. Judith is met name betrokken bij internationale en regionale projecten, die een welke een crossover zijn tussen toerisme, vrije tijd, gastvrijheid, voeding en gezondheid.

Onderwerpen als vitaliteit, wellness, wellbeing en food zijn een rode draad binnen haar projecten. Soms met een focus - de bezoeker, gast of toerist - maar het perspectief kan ook vanuit de medewerker zijn. Bijvoorbeeld voor de afdeling HZ Vitality waarbij een nauwe samenwerking is met de afdelingen HZ Sport en PO&O om een passend aanbod te kunnen bieden voor medewerkers en studenten van HZ University of Applied Sciences. Studentenwelzijn is een project waarbij multidisciplinair wordt samengewerkt om dit te optimaliseren, uiteraard inclusief een studentenwerkgroep om co-creatie te waarborgen.