Student Company - start je eigen onderneming

Als student van diverse opleidingen ga je in het tweede studiejaar in teams ondernemen. Je maakt kennis met ondernemerschap en werkt aan je ondernemende vaardigheden. Daarnaast ontdek je je talenten en leer je effectief samenwerken. Of je nu zelf gaat ondernemen, gaat werken als ZZP’er of als ondernemende medewerker. Je leert vaardigheden waarbij je de rest van jouw carrière de vruchten van kunt plukken.

De HZ maakt hiervoor gebruik van het programma Student Company van Jong Ondernemen. Voor een optimale begeleiding word je naast docenten door ondernemers en financieel deskundigen gecoacht. Je start met een Bootcamp om in 1 week een productidee te lanceren. Dan ga je jouw Student Company vormgeven, runnen en neem je deel aan evenementen. Na een half jaar beëindig je jouw Student Company waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een doorstart te maken.

Omdat je een onderneming vormt met studenten vanuit verschillende economische vakgebieden is dit hét moment om eerder opgedane kennis in de praktijk te brengen. Zo neemt de Communicatie student het voortouw in het schrijven van een persbericht. De HRM student voert gesprekken met het personeel. De student Commerciële Economie voert een klanttevredenheidsonderzoek uit en de studenten Finance & Control en Bedrijfskunde monitoren relevante cijfers in een dashboard en geven advies op basis van deze inzichten.

DownUnder

De Student Company DownUnder is opgericht in 2021 en heeft na een succesvolle eerste half jaar een doorstart gemaakt. Het team bestaat uit 8 enthousiaste studenten van verschillende economische opleidingen die een Zeeuwse mossel boxershort hebben ontwikkeld. Op de boxershort staan allereerst Zeeuwse mosselen geïllustreerd. Daarnaast is de wapenspreuk van Zeeland op de donkerblauwe band te vinden: "Luctor et emergo" oftewel "Ik worstel en kom boven". Reactie vanuit DownUnder over hun ervaring: ''Dit traject is een unieke beleving dat je niet wilt missen, hierbij ontwikkel je zowel theoretische als praktische skills, die je zeker verder kunnen helpen in je toekomstige carrière.''

Bekijk voor meer informatie hun website.

Prijzen

De Student Company met de beste pitch tijdens de Pitch Battle en de Student Company met de beste presentatie tijdens de marktdag kunnen prijzen winnen.

Deelnemende opleidingen

De opleidingen die deelnemen aan dit project zijn: Commerciële Economie, Communicatie, Sportkunde, Human Resource Management, Finance & Control en Bedrijfskunde.

Ontdekken of dit bij je past?

Wil jij meer informatie over dit project of over de opleidingen. Bekijk onze studiekeuzeactiviteiten op hz.nl/kiezen en meld je aan voor een van de activiteiten.