Studiekiezers

Waar moet je als studiekiezer rekening mee houden tijdens deze coronatijd? Lees meer in de veelgestelde vragen en antwoorden. Je kunt voor andere vragen ook de algemene FAQ's op de HZ website lezen.

Gaan de Open Dagen en Meeloopdagen door?

Er zijn momenteel geen Open Dagen en Meeloopdagen op locatie gepland. We helpen je graag online met je studiekeuze: we hebben een groot aanbod aan online studiekeuzeactiviteiten. Het volledige overzicht vind je hier.

Wil je een online voorlichting volgen van een opleiding? Kijk dan bij de online Open Dag!

Ik wil graag alvast de sfeer proeven op de HZ. Hoe kan ik dit doen?

Je kunt helaas nog niet in onze gebouwen langskomen om de sfeer te proeven. Wel kun je de opleidingspresentaties terugkijken van de online voorlichtingen. Of bekijk de online rondleiding door onze studenten door de HZ in Vlissingen en Middelburg.

Verder kun je op ons Youtube-kanaal ook video’s bekijken over de HZ, de opleidingen en je maakt kennis met onze studenten en docenten. Het helpt je om een beeld te krijgen over studeren aan de HZ.

Mag ik starten met een hbo-opleiding als ik mijn mbo-diploma nog niet heb behaald?

Als je in september 2021 wil starten met een hbo-opleiding, maar kan je door de coronacrisis je vooropleiding niet afronden om toegelaten te worden tot de opleiding? Dan kun je voorwaardelijk toegelaten worden, mits je een positief afrondingsadvies (afgegeven door de examencommissie van je mbo-instelling) aanlevert voor 1 september 2021. Dit betekent dat je je wel kan aanmelden en starten met de opleiding. Je hebt tot 1 januari 2022 de tijd om ervoor te zorgen dat je wel voldoet aan de toelatingseisen. Heb je vragen over toelating? Stel je vraag aan het Studentenbureau door te mailen naar csa@hz.nl.

Meer informatie over het afrondingsadvies en het bijhorende formulier vind je hier.

Kan ik in september 2021 starten met de opleiding Leraar Basisonderwijs als ik de toelatingstoets nog niet heb gehaald?

Studenten die met de opleiding Leraar Basisonderwijs willen starten, maar die de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, mogen per 1 september 2021 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Deze studenten moeten dan wel voor 1 januari 2022 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Als dit niet lukt, dan moeten ze de opleiding alsnog verlaten. Kijk op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl voor meer informatie.