Medewerkers

Waar moet je als medewerker rekening mee houden? Lees meer in deze veelgestelde vragen en antwoorden, in de categorieën:

Je kunt voor andere vragen ook terecht bij de veelgestelde vragen of bij je leidinggevende of P&OO.

Werken in coronatijd

Mag ik op de HZ werken?

Om verspreiding van het virus te voorkomen en om studenten en medewerkers te beschermen, doen we een dringend beroep op alle medewerkers om thuis te werken, tenzij het niet anders kan.

Onderwijsgevende medewerkers zullen vaker op locatie aanwezig zijn dan ondersteunend personeel. Onderwijsondersteunende medewerkers kunnen om bepaalde redenen echter ook op locatie werken. We doen hierbij een beroep op je eigen verantwoordelijkheid en overleg met je team en/of leidinggevende.

Hoe kan ik (online) vergaderen op de HZ?
 • Een aantal overlegruimten aan de Edisonweg en projectruimten bij Het Groene Woud zijn voorzien van extra AV middelen (statief met webcam). Hiermee hebben we extra mogelijkheden gecreëerd om in een rustige omgeving een online les te kunnen geven of een online vergadering te houden.
 • Uiteraard blijft het ook nog mogelijk om een fysiek overleg te plannen in deze ruimten met inachtneming van het aantal toegestane personen. Deze overlegruimten kunnen via de self service portal -> nieuwe reservering -> reservering overlegruimten, gereserveerd worden. Alle bestaande reserveringen zijn overgezet in deze module.
 • Je hoeft geen contact meer op te nemen met het roosterbureau voor het maken van een reservering van deze ruimten. Mocht je meeting niet door gaan, dan kan je via de self service portal de reservering annuleren via de tegel mijn reserveringen -> zoek de te annuleren reservering -> klik deze open en rechts onderaan op de reservering op annuleren klikken.
 • De AV middelen moeten in de ruimtes blijven staan en mogen NIET meegenomen worden.
 • Als je vragen hebt over het gebruik van de AV-middelen dan kun je contact opnemen met de AV dienst, via avdienst@hz.nl of telefoonnummer 9308.
 • Voor overige vragen kun je contact opnemen met Martine van Ommen, teamleider facilitair via m.van.ommen@hz.nl of telefoonnummer 9789.
Ik woon en werk in het buitenland, welke regels gelden voor mij?

Medewerkers die wonen in het buitenland en die in een gebied met code oranje of code rood wonen/werken, vragen we om, zolang deze code van toepassing is, alleen vanuit huis te werken.

Omgekeerd kunnen ook door het thuisland restricties van toepassing zijn na een reis vanuit Nederland. Ook dit is aanleiding om thuis te werken.

Indien je in het buitenland woont of werkt en dat duurt langer dan een week, neem dan contact op met je leidinggevende en de Dienst P&OO (poo&hz.nl). Op verzoek van de leidinggevende zal de afdeling P&OO onderzoeken wat de eventuele fiscale- en sociale verzekeringsconsequenties zijn.

Ik reis met een groep in de HZ-bussen, hoeveel mensen mogen er mee?

In de HZ-busjes kunnen 8 tot 9 personen, inclusief de bestuurder. Een mondmasker is voor alle reizigers verplicht. De 1,5 meter hoeft dan niet gehandhaafd te worden. Maskers zijn zo nodig verkrijgbaar bij de receptie.

Personeelszaken

Hoe zit het met thuiswerken en mijn jaartaak?

De HZ heeft je verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken in het eerste deel van 2021. De normjaartaak wordt niet aangepast. Je kunt de uren thuis als gewerkte uren aanmerken op je werk- en verlofkaart. Ook als je niet (volledig) kon/kunt thuiswerken (bijvoorbeeld medewerkers van de catering) kun je de uren als gewerkt noteren op je werk- en verlofkaart volgens het normale werkpatroon.

Welke kostenvergoedingen zijn er voor medewerkers?

In verband met het nieuwe werken was een andere benadering van de bestaande kostenvergoedingen voor medewerkers gewenst. Het uitgangpunt is om je als werknemer tegemoet te komen in de kosten die je maakt voor:

 • woon- werkverkeer bewegingen: voor als je verder dan 10 km van de HZ woont
 • thuiswerken: voor alle medewerkers

Op de HZ Portal vind je de volgende informatie van P&OO:

 • Een toelichting op beide regelingen
 • Het reglement reiskosten woon-werkverkeer
 • Het reglement thuiswerkvergoeding
Hoe meld ik mezelf ziek?

Je moet je blijven ziekmelden bij je leidinggevende of bij de portefeuillehouder Personeel. Je leidinggevende geeft de ziekmelding door aan P&OO (poo@hz.nl). Het is in deze situatie belangrijk om te weten wat je klachten zijn dus we rekenen er op dat je bereid bent om ons van relevante (corona) informatie te voorzien.

Waar vindt de afspraak bij de verzuimconsulent plaats?

Heb je een afspraak voor het spreekuur bij de verzuimconsulent? Dan vindt deze niet plaats op de Edisonweg. De afspraak zal online of telefonisch plaatsvinden.

Wanneer is de Dienst P&OO bereikbaar?

Dienst P&OO werkt deels vanuit huis. Omdat het onderwijs deels fysiek doorgaat, zijn collega's echter meer fysiek aanwezig dan in de vorige lockdown. Er is op de Edisonweg elke dag wel één collega aanwezig. Mocht je toch voor een gesloten deur staan, bel of mail dan. In Middelburg zijn we er op dinsdag en donderdag.

Je kunt dienst P&OO bereiken per e-mail via poo@hz.nl en voor dringende zaken kun je bellen via de reguliere telefoonnummers.

Gezondheidsklachten

Ik ben positief getest. Wat moet ik nu doen?

Is er COVID-19 bij je vastgesteld? Werk mee aan een veilige hogeschool:

 • Neem de quarantaine en leefregels die je krijgt serieus.
 • Meld het z.s.m. bij je leidinggevende.
Ik zit in quarantaine. Wat moet ik nu doen?

We vertrouwen er op dat je -als dat nodig is- in (thuis)quarantaine gaat volgens de richtlijnen die in Nederland gelden. Moet je in quarantaine vanwege een reis vanuit een oranje of rood gebied, een besmetting of een contactonderzoek? Meld dit dan bij je leidinggevende. Er worden dan afspraken met je gemaakt over je werkzaamheden.

HZ-coronadocumentatie

Waar vind ik HZ-coronadocumentatie?

HZ-documenten en protocollen m.b.t. het HZ-coronabeleid vind je op de HZ Portal.