Medewerkers

Waar moet je als medewerker rekening mee houden? Lees meer in deze veelgestelde vragen en antwoorden, in de categorieën:

Je kunt voor andere vragen ook terecht bij de veelgestelde vragen of bij je leidinggevende of P&OO. 

Werken in coronatijd

Mag ik op de HZ werken?

I.v.m. de lockdown t/m 9 februari krijgen alleen medewerkers die om noodzakelijke redenen op de HZ-locaties moeten zijn toegang tot de gebouwen. Dit kan je aanvragen via je leidinggevende.

Online lesgeven en thuiswerken blijft de standaard. De HZ verzoekt medewerkers dan ook om nog steeds, waar mogelijk, thuis te werken. 

Mag ik voor onderzoek werken op de HZ?

I.v.m. de lockdown t/m 9 februari mag onderzoek alleen op HZ-locaties worden uitgevoerd als dit thuis niet mogelijk is.

Het praktijkgericht onderzoek door studenten en medewerkers mag doorgaan op de locaties van de HZ, mits dit past bij de algemene instructies van het RIVM en de GGD. Als je toegang tot de laboratoria wilt, kun je je wenden tot de opleidingscoordinator of de coordinator van de onderzoeksgroep.

Hoe kan ik (online) vergaderen op de HZ?

Een aantal overlegruimten aan de Edisonweg en projectruimten bij Het Groene Woud zijn voorzien van extra AV middelen (statief met webcam). Hiermee hebben we extra mogelijkheden gecreëerd om in een rustige omgeving een online les te kunnen geven of een online vergadering te houden. 

Uiteraard blijft het ook nog mogelijk om een fysiek overleg te plannen in deze ruimten met inachtneming van het aantal toegestane personen. Deze overlegruimten kunnen via de self service portal -> nieuwe reservering -> reservering overlegruimten, gereserveerd worden. Alle bestaande reserveringen zijn overgezet in deze module. 

Je hoeft geen contact meer op te nemen met het roosterbureau voor het maken van een reservering van deze ruimten. Mocht je meeting niet door gaan, dan kan je via de self service portal de reservering annuleren via de tegel mijn reserveringen -> zoek de te annuleren reservering -> klik deze open en rechts onderaan op de reservering op annuleren klikken.

De AV middelen moeten in de ruimtes blijven staan en mogen NIET meegenomen worden. 

Als je vragen hebt over het gebruik van de AV-middelen dan kun je contact opnemen met de AV dienst, via avdienst@hz.nl of telefoonnummer 9308. 

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Martine van Ommen, teamleider facilitair via m.van.ommen@hz.nl of telefoonnummer 9789. 

Ik woon en werk in het buitenland, welke regels gelden voor mij?

Voor HZ-medewerkers geldt dat thuiswerken voor iedereen het uitgangspunt is, tenzij het echt niet anders kan. Dit geldt ook, en in sommige situaties in het bijzonder, wanneer je als medewerker in het buitenland woont. Daarom willen we medewerkers die in het buitenland wonen aandacht vragen voor onderstaande.

Medewerkers die wonen in het buitenland en die in een gebied met code oranje of code rood wonen/werken, vragen we om, zolang deze code van toepassing is, alleen vanuit huis te werken. 

Omgekeerd kunnen ook door het thuisland restricties van toepassing zijn na een reis vanuit Nederland. Zo adviseert de Belgische overheid op dit moment (01/09) reizigers vanuit onder meer de provincie Zeeland om zich bij aankomst in België preventief te laten testen en 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Ook dit is aanleiding om thuis te werken.

Indien je in het buitenland woont of werkt en dat duurt langer dan een week, neem dan contact op met je leidinggevende en de Dienst P&OO (poo&hz.nl). Op verzoek van de leidinggevende zal de afdeling P&OO onderzoeken wat de eventuele fiscale- en sociale verzekeringsconsequenties zijn.

Ik wil met mijn studenten voor onderwijsactiviteiten naar een oranje reisgebied, mag dat?

Korte bezoeken waarbij rekening wordt gehouden met de RIVM richtlijnen kunnen doorgaan, mits strikt noodzakelijk. Een onderwijsactiviteit is strikt noodzakelijk als er geen alternatief geboden kan worden, met als gevolg dat studenten studievertraging oplopen. Voor bezoeken aan een oranje reisgebied moet bovendien van tevoren toestemming gevraagd worden aan de domeindirecteur. 

Dus is de activiteit strikt noodzakelijk? Nee, zoek dan een alternatief. Ja, vraag toestemming aan de domeindirecteur. 

Ik reis met een groep in de HZ-bussen, hoeveel mensen mogen er mee?

In de HZ-busjes kunnen 8 tot 9 personen, inclusief de bestuurder. Een mondmasker is voor alle reizigers verplicht. De 1,5 meter hoeft dan niet gehandhaafd te worden. Maskers zijn zo nodig verkrijgbaar bij de receptie.

Personeelszaken

Hoe zit het met thuiswerken en mijn jaartaak?

De HZ heeft je verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. De normjaartaak wordt niet aangepast. Je kunt de uren thuis als gewerkte uren aanmerken op je werk- en verlofkaart. Ook als je niet (volledig) kon/kunt thuiswerken (bijvoorbeeld medewerkers van de catering) kun je de uren als gewerkt noteren op je werk- en verlofkaart volgens het normale werkpatroon.

Wat gebeurt er met de reiskostenvergoeding?

Er is besloten om de reiskosten voor woon-werkverkeer ongewijzigd aan medewerkers uit te betalen. Dit wordt dus niet aangepast.

Hoe meld ik mezelf ziek?

Je moet je blijven ziekmelden bij je leidinggevende of bij de portefeuillehouder Personeel. Je leidinggevende geeft de ziekmelding door aan P&OO (poo@hz.nl). Het is in deze situatie belangrijk om te weten wat je klachten zijn dus we rekenen er op dat je bereid bent om ons van relevante (corona) informatie te voorzien.

Waar vindt de afspraak bij de verzuimconsulent plaats?

Heb je een afspraak voor het spreekuur bij de verzuimconsulent? Dan vindt deze niet plaats op de Edisonweg. De afspraak zal telefonisch plaatsvinden.

Wanneer is de Dienst P&OO bereikbaar?

Ook dienst P&OO werkt deels vanuit huis. Je kunt dienst P&OO bereiken per e-mail en voor dringende zaken bellen via de reguliere telefoonnummers.

Gezondheidsklachten

Ik ben positief getest. Wat moet ik nu doen?

Is er COVID-19 bij je vastgesteld? Werk mee aan een veilige hogeschool:

  • Neem de quarantaine en leefregels die je krijgt serieus.
  • Meld het z.s.m. bij je leidinggevende. 
Ik zit in quarantaine. Wat moet ik nu doen?

We vertrouwen er op dat je -als dat nodig is- in (thuis)quarantaine gaat volgens de richtlijnen die in Nederland gelden. Moet je in quarantaine vanwege een reis vanuit een oranje of rood gebied, een besmetting of een contactonderzoek? Meld dit dan bij je leidinggevende. Er worden dan afspraken met je gemaakt over je werkzaamheden.