Vlissingen

De ontwikkelingen van de HZ-locaties aan de Boulevard Bankert en de Edisonweg in Vlissingen zijn in volle gang. Wat gebeurt er momenteel precies en hoe gaan de locaties eruit zien? 

Boulevard Bankert 154

  • Met ingang van 21 augustus 2017 trekt de opleiding HBO-ICT voor in ieder geval de overbruggingsperiode tot aan de mogelijke verhuizing naar Middelburg naar het pand aan Boulevard Bankert 154 in Vlissingen. Lees hier meer over deze verhuizing.
  • Het pand op Boulevard Bankert 154 wordt uiteindelijk gesloopt. Op deze locatie zal nieuwbouw plaatsvinden. Deze plannen worden niet uitgesteld of vertraagd door de tijdelijke intrek van de opleiding HBO-ICT. Omdat het traject rondom de bestemmingsplanprocedure omvangrijk is, zou vanaf september het pand leeg staan. De intrek van HBO-ICT zorgt er voor dat er geen leegstand ontstaat, terwijl de procedures doorlopen worden. 
  • Het nieuwe pand zal in ieder geval onderdak bieden aan de opleidingen van De Ruyter Academy: Logistics Engineering en Maritiem Officier. 
  • De nieuwe locatie krijgt zes bouwlagen: een kelder, de begane grond en vervolgens vier verdiepingen.
  • In de kelder komt het simulatorencentrum dat nu vorm krijgt aan de Edisonweg 4. Deze faciliteiten verhuizen mee naar Boulevard Bankert. 
  • Naar verwachting is de nieuwbouw medio 2019 gereed. Vanaf schooljaar 2019/2020 zullen studenten Logistics Engineering en Maritiem Officier hun lessen volgen met uitzicht op de Westerschelde. 


Edisonweg 4 

  • Als de technische opleidingen verhuisd zijn, ontstaat er meer ruimte in het pand aan de Edisonweg. Deze extra ruimte is nodig om het SPO-onderwijsconcept goed tot zijn recht te laten komen. De hiervoor benodigde leeromgevingen en project- en praktijkruimtes kunnen vorm krijgen. Daarnaast worden er plekken ingericht voor onderzoek en incubators. 
  • Er is reeds een pilot-ruimte voor de opleiding Human Resource Management ingericht in de A2-gang.
  • De L2-gang is gemoderniseerd en gaat tijdelijk onderdak bieden aan de simulatoren van de opleiding Maritiem Officier. Zodoende ontstaat een moderne onderwijsleeromgeving geënt op het SPO-onderwijsconcept. 
  • Na de verhuizing van De Ruyter Academy verdwijnt het TH-gebouw van het schoolplein aan de voorzijde.

Simulatoren

Vanaf februari 2017 worden ten behoeve van de opleiding Maritiem Officier nieuwe simulatoren geïnstalleerd. Parallel hieraan worden docenten getraind en nieuwe oefenscenario’s ontwikkeld. Dankzij de simulatoren kan real-life casuïstiek gericht op bijvoorbeeld nautische competenties optimaal plaatsvinden. Op de simulator kunnen ‘standaardvaardigheden’ onder diverse omstandigheden worden geoefend en situaties worden gesimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan een calamiteitentraining. Het in verschillende rollen plaatsen van studenten binnen de simulatieomgeving bevordert het inzicht in teamwork en omgevingsbewustzijn.  

Artist impressions simulatoren

21 aug. 2017

Verhuizing naar Middelburg een stap dichterbij

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×