Vlissingen

De ontwikkelingen van de HZ-locaties aan de Boulevard Bankert en de Edisonweg in Vlissingen zijn in volle gang. Wat gebeurt er momenteel precies en hoe gaan de locaties eruit zien? 

Boulevard Bankert
Het huidige gebouw op Boulevard Bankert 154 wordt uiteindelijk gesloopt, waarna nieuwbouw zal plaatsvinden. Het traject rondom de bestemmingsplanprocedure is omvangrijk. Daarom heeft de opleiding HBO-ICT tijdelijk haar intrek genomen in het huidige pand om leegstand te voorkomen. Dit is verder niet van invloed op de plannen voor de nieuwbouw en zorgt niet voor vertraging.  Het nieuwe pand aan de Boulevard zal in ieder geval onderdak bieden aan de opleidingen van De Ruyter Academy: Logistics Engineering en Maritiem Officier.

De nieuwe locatie
De nieuwe locatie krijgt zes bouwlagen: een kelder, de begane grond en vervolgens vier verdiepingen. In de kelder komt het simulatorencentrum dat nu is gehuisvest aan de Edisonweg 4. Deze faciliteiten verhuizen mee naar Boulevard Bankert. Naar verwachting is de nieuwbouw halverwege 2019 gereed.

Lessen met uitzicht op zee
Vanaf schooljaar 2019/2020 zullen studenten Logistics Engineering en Maritiem Officier hun lessen volgen met uitzicht op de Westerschelde.

Simulatoren Maritiem Officier
Afgelopen jaar zijn voor de opleiding Maritiem Officier nieuwe simulatoren geïnstalleerd in het gebouw aan de Edisonweg. Naast het trainen van vaardigheden van studenten, worden tegelijkertijd ook docenten getraind en nieuwe oefenscenario’s ontwikkeld. Dankzij de simulatoren kan real-life casuïstiek gericht op bijvoorbeeld nautische competenties optimaal plaatsvinden. Op de simulator kunnen ‘standaardvaardigheden’ onder diverse omstandigheden worden geoefend en situaties worden gesimuleerd. Denk bijvoorbeeld aan een calamiteitentraining. Het in verschillende rollen plaatsen van studenten binnen de simulatieomgeving bevordert het inzicht in teamwork en omgevingsbewustzijn.  

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×