Pal naast de HZ-locatie in Middelburg staat het gloednieuwe Joint Research Center Zeeland (JRCZ). Als je kiest voor een technische studie aan de HZ ga je hier vanaf 2023 aan de slag.

Het JRCZ is een hypermodern onderzoekslaboratorium. In het JRCZ werk je samen met docenten, onderzoekers én de buitenwereld aan belangrijke, maatschappelijke opgaven. De thema’s water, energie, voedsel en de biobased economy staan centraal. Het zijn onderwerpen die in het DNA zitten van een deltagebied als Zeeland.

Bruisen van energie

Als jij straks wil meewerken aan de oplossingen voor problemen binnen deze thema’s, dan leg je in het JRCZ de goede basis. In het gebouw zijn er een aantal verschillende laboratoria met de modernste apparatuur. Op elke van de 4 verdiepingen zijn er makerspaces waar je met docenten en onderzoekers werkt aan projecten. Deze makerspaces bruisen van de energie. Er is altijd wel iets te zien of te doen waardoor je inspiratie opdoet.

Laboratoria

Daarnaast zijn er op elke verdieping laboratoria.
  • Begane grond & eerste verdieping: zie je het Engineering Lab waar je werkt met hypermoderne 3D-scanners, lasersnijders, digitale freesmachines en andere apparatuur. Op dezelfde vloer kun je in het geo-hydrolab op zoek naar de verbanden tussen technologie en het klimaat.
  • Tweede verdieping: In het datalab werk je in een Google-achtige omgeving aan datagedreven oplossingen voor vraagstukken. Een datalab zoals dit is nieuw in Nederland. Alles draait om big data, datamodellen en datascience. Als student leer je hier onder meer om onderzoeksresultaten op een creatieve, aantrekkelijke manier te presenteren. Je maakt daarbij gebruik van state of the art-apparatuur.
  • Tweede & derde verdieping: vind je labs voor analytische en organische chemie en life sciences. Hier staan analyse en diepgaand onderzoek centraal. Ook hier zie je fonkelnieuwe apparatuur.
  • Derde verdieping: Het laatste lab in het JRCZ is het ecologielab. Als je een studie doet op het gebied van water ga je in dit lab werken aan opdrachten van bedrijven en organisaties uit deze sectoren. Zij kloppen aan met vragen over zaken als voedselproductie, klimaatadaptatie, zeespiegelstijging en nature based-oplossingen.

Het uitzicht

Het dak maakt het onderzoekslaboratorium af. Via de grote trap aan de buitenkant van het gebouw kom je uit op een dakterras. Hier kun je studeren, onderzoek doen met de aanwezige apparatuur en natuurlijk lekker relaxen en genieten van het uitzicht.

Meer weten over het JRCZ? Kijk op www.jrcz.nl.


Laatst aangepast op: 10-07-2024
Delen: