Medewerkers

Waar moet je als medewerker rekening mee houden? Lees meer in deze veelgestelde vragen en antwoorden, in de categorieën:

Je kunt voor andere vragen ook terecht bij de veelgestelde vragen of bij je leidinggevende of P&OO.

Werken in coronatijd

Hoe kan ik (online) vergaderen op de HZ?
 • Een aantal overlegruimten aan de Edisonweg en projectruimten bij Het Groene Woud zijn voorzien van extra AV middelen (statief met webcam). Hiermee hebben we extra mogelijkheden gecreëerd om in een rustige omgeving een online les te kunnen geven of een online vergadering te houden.
 • Uiteraard blijft het ook nog mogelijk om een fysiek overleg te plannen in deze ruimten met inachtneming van het aantal toegestane personen. Deze overlegruimten kunnen via de self service portal -> nieuwe reservering -> reservering overlegruimten, gereserveerd worden. Alle bestaande reserveringen zijn overgezet in deze module.
 • Je hoeft geen contact meer op te nemen met het roosterbureau voor het maken van een reservering van deze ruimten. Mocht je meeting niet door gaan, dan kan je via de self service portal de reservering annuleren via de tegel mijn reserveringen -> zoek de te annuleren reservering -> klik deze open en rechts onderaan op de reservering op annuleren klikken.
 • De AV middelen moeten in de ruimtes blijven staan en mogen NIET meegenomen worden.
 • Als je vragen hebt over het gebruik van de AV-middelen dan kun je contact opnemen met de AV dienst, via avdienst@hz.nl of telefoonnummer 9308.
 • Voor overige vragen kun je contact opnemen met Martine van Ommen, teamleider facilitair via m.van.ommen@hz.nl of telefoonnummer 9789.
Ik woon en werk in het buitenland, welke regels gelden voor mij?

Medewerkers die wonen in het buitenland en die in een gebied met code oranje of code rood wonen/werken, vragen we om, zolang deze code van toepassing is, alleen vanuit huis te werken.

Omgekeerd kunnen ook door het thuisland restricties van toepassing zijn na een reis vanuit Nederland. Ook dit is aanleiding om thuis te werken.

Indien je in het buitenland woont of werkt en dat duurt langer dan een week, neem dan contact op met je leidinggevende en de Dienst P&OO (poo&hz.nl). Op verzoek van de leidinggevende zal de afdeling P&OO onderzoeken wat de eventuele fiscale- en sociale verzekeringsconsequenties zijn.

Personeelszaken

Welke kostenvergoedingen zijn er voor medewerkers?

In verband met het nieuwe werken was een andere benadering van de bestaande kostenvergoedingen voor medewerkers gewenst. Het uitgangpunt is om je als werknemer tegemoet te komen in de kosten die je maakt voor:

 • woon- werkverkeer bewegingen: voor als je verder dan 10 km van de HZ woont
 • thuiswerken: voor alle medewerkers

Op de HZ Portal vind je de volgende informatie van P&OO:

 • Een toelichting op beide regelingen
 • Het reglement reiskosten woon-werkverkeer
 • Het reglement thuiswerkvergoeding
Hoe meld ik mezelf ziek?

Je moet je blijven ziekmelden bij je leidinggevende of bij de portefeuillehouder Personeel. Je leidinggevende geeft de ziekmelding door aan P&OO (poo@hz.nl). Het is in deze situatie belangrijk om te weten wat je klachten zijn dus we rekenen er op dat je bereid bent om ons van relevante (corona) informatie te voorzien.

Wanneer is de Dienst P&OO bereikbaar?

Dienst P&OO werkt deels op de HZ en deels vanuit huis. Je kunt langslopen, mailen via poo@hz.nl en voor dringende zaken kun je bellen via de reguliere telefoonnummers.

Gezondheidsklachten

Ik ben positief getest. Wat moet ik nu doen?

Is er COVID-19 bij je vastgesteld? Werk mee aan een veilige hogeschool:

 • Neem de quarantaine en leefregels die je krijgt serieus.
 • Meld het z.s.m. bij je leidinggevende.
Ik zit in quarantaine. Wat moet ik nu doen?

We vertrouwen er op dat je -als dat nodig is- in (thuis)quarantaine gaat volgens de richtlijnen die in Nederland gelden. Moet je in quarantaine vanwege een reis vanuit een oranje of rood gebied, een besmetting of een contactonderzoek? Meld dit dan bij je leidinggevende. Er worden dan afspraken met je gemaakt over je werkzaamheden.

HZ-coronadocumentatie

Waar vind ik HZ-coronadocumentatie?

HZ-documenten en protocollen m.b.t. het HZ-coronabeleid vind je op de HZ Portal.