​Studentenleven

Wanneer je er voor kiest om een opleiding te gaan volgen aan de HZ, dan kies je niet alleen voor een onderwijsinstelling waar het om jou draait en we ervoor zorgen dat we samen het beste uit jouw studie halen, maar ook voor een school die een breed aanbod heeft op het gebied van sport en cultuur. Via HZ Sport en HZ Cult kun je net even een stapje verder gaan in je zelfontplooiing. De HZ is dus een hbo-instellingen waarbij je studeren en ontspanning heel goed met elkaar kunt combineren. 
 
Persoonlijke hogeschool
De HZ heeft zeven academies, waarvan drie profielacademies.  Bij welke academie je ook studeert, je kunt rekenen op kwalitatief goed onderwijs dat een springplank vormt voor een bruisende toekomst. Om je alle mogelijkheden te geven om je studie tot een succes te maken, zijn er bij onze hogeschool verschillende faciliteiten aanwezig, zoals een Mediatheek, een AV-Dienst en een boekhandel.
 
Voorzieningen
De hogeschool in Vlissingen ligt dichtbij het centrum, het strand en de boulevard. Vlissingen is een steeds grotere studentenstad aan het worden. Het aantal studenten groeit gestaag, mede door de kwalitatieve goede opleidingen en het leuke studentenleven. Zo organiseren de studentenverenigingen regelmatig activiteiten. Wanneer je gaat studeren aan de HZ en je wilt op kamers, dan heeft Vlissingen ook mogelijkheden om goede en betaalbare woonruimte te vinden.
 
Evenementen en festivals
Het gehele jaar door worden er in Vlissingen en omgeving evenementen en festivals georganiseerd. Zo vindt in mei het Bevrijdingsfestival plaats en wordt begin juli het festival Onderstroom gehouden. In augustus vindt onder andere het Zeeland Nazomerfestival en Rescue Vlissingen plaats en in september wordt het jaarlijkse festival Film bij the Sea gehouden. Naast deze evenementen organiseert HZ Cult ieder schooljaar een veelzijdig programma samen. Ook HZ Sport heeft een actief sportprogramma waar je aan kunt deelnemen.