Catalogi
Catalogus mediatheek en Onderwijswerkplaats
Boeken en andere materialen van de mediatheek en onderwijswerkplaats kun je terugvinden in de gemeenschappelijke catalogus van de Zeeuwse Bibliotheken.
 
Waar kun je de catalogus raadplegen?
- In de mediatheek via de publiekscatalogi
http://opac.zebi.nl/webopac/Vubis.csp
Uitleg over het zoeken in de catalogus vind je linksboven bij het onderdeel 'help'. In het zoekscherm kun je bij het het onderdeel 'Bibliotheken' kiezen of je in de collecties van alle vestigingen en bibliobussen in Zeeland wilt zoeken of enkel in het bestand van de HZ-mediatheek.
Inmiddels is er een vernieuwde catalogus. Hierin kun je onder meer de collecties van alle openbare bibliotheken in Nederland en verschillende databanken doorzoeken.
 
Verder zoeken?
Picarta
De mediatheek heeft een aansluiting op Picarta. Dit is een databank waarin gezocht kan worden naar boeken, tijdschriften, tijdschriftartikelen, elektronische bronnen, audio-visueel materiaal enz.
De databank integreert de Nederlandse Centrale Catalogus (boeken), Online Contents (tijdschriftartikelen) en NetFirst (elektronische bronnen).
 
Eindgebruikersaccount PICA
Het is ook mogelijk via de Zeeuwse Bibliotheek een zogenaamd eindgebruikers-account te openen bij PICA. Deze dienst stelt je in staat om thuis gebruik te maken van het zoek- en aanvraagsysteem van Picarta.
 
Zeeuwse Bibliotheek
Studenten en docenten van de HZ zijn gratis lid van de Zeeuwse Bibliotheken. Op vertoon van je studenten- of medewerkerspas kun je bij alle openbare bibliotheken in Zeeland materialen lenen. Je kunt ook zelf kiezen waar je de geleende materialen weer inlevert.
 
Nog meer mogelijkheden
Overige bibliotheken op internet zijn te vinden op Bibliotheek.pagina.nl. Of kijk bij de Koninklijke Bibliotheek; de nationale bibliotheek van Nederland.