Onderwijsondersteuning
Een onderdeel van de onderwijsondersteuning is het verzorgen van workshops. In samenwerking met de docent ontwikkelen we een praktijkles die aansluit op de interesses of de behoefte van de betreffende opleiding.
 
Videoconferencing
Communiceren via het internet is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Chatten via een headset of een webcam, het kan tegenwoordig allemaal met allerhande programma’s die uitstekend werken. In onze videoconferencing lokalen is het mogelijk om met meerdere partijen uit vrijwel alle werelddelen in hoge kwaliteit te communiceren.
 
De lokalen PE119 en PE122 zijn ingericht met AV-apparatuur, zodat het mogelijk is op eenvoudige wijze communicatieve vaardigheden op DVD vast te leggen.
 
Audiovisuele productie
In het hoger onderwijs wordt steeds vaker video gebruikt om de praktijk dichter bij de student te brengen. Het maken van een audiovisuele productie door studenten wordt op de HZ steeds vaker toegepast.
 
De Audiovisuele Dienst beschikt over verschillende digitale fotocamera’s waar je gebruik van kunt maken. Dit varieert van een eenvoudige 'één druk op de knop' camera tot een professionele fotocamera die gebruikt wordt bij bijvoorbeeld foto opdrachten van de opleidingen Communicatie en/of Leraar Basisonderwijs.